Vârsta minimă și maximă a ovinelor necesară pentru obținerea subvenției

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de ovine și/sau caprine care este vârsta minimă a animalelor pentru care încasați atât ajutorul național tranzitoriu (ANTZ), cât și sprijinul cuplat (SCZ) și vârsta maximă a animalelor eligibile pentru plata sprijinului cuplat.
Vârsta minimă a ovinelor și caprinelor pentru care crescătorii de animale se califică la plata ajutorului național tranzitoriu (ANTZ) este de un an împlinit până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. Astfel, pentru ovinele și caprinele care împlinesc un an până la data de 31 martie 2019, fermierii vor încasa ajutorul național tranzitoriu aferent acestui an.

Vârsta minimă a ovinelor și caprinelor pentru care APIA le achită crescătorilor sprijinul cuplat este de un an împlinit până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea acestei subvenții. Deci, pentru ovinele și caprinele care au un an la data de 31 martie 2019, crescătorii vor încasa sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal.

VÂRSTA MAXIMĂ PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

Femelele ovine din exploatație pentru care beneficiarul solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 8 ani, la data limită de depunere a cererii unice de plată, adică la data de 15 mai 2019.

Berbecii din exploatație pentru care se solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 6 ani la data limită de depunere a cererii unice de plată, adică la data de 15 mai 2019.

Sprijinul cuplat pentru ovine se plătește astfel:
- anual pentru berbeci până la împlinirea vârstei de 6 ani la data limită de depunere a cererii de plată;
- anual pentru femelele ovine până la împlinirea vârstei de 8 ani la data limită de depunere a cererii de plată.

Femelele caprine din exploatație pentru care beneficiarul solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 8 ani la data limită de depunere a cererii de plată, adică 15 mai 2019.

Țapii de reproducție din exploatație pentru care crescătorul solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 6 ani la data limită de depunere a cererii, adică 15 mai 2019. 

Sprijinul cuplat pentru caprine se plătește astfel:
- anual pentru țapi până la împlinirea vârstei de 6 ani la data limită de depunere a cererii de plată;
- anual pentru femelele caprine până la împlinirea vârstei de 8 ani la data limită de depunere a cererii de plată.